SUNDA LIVET .com
infosundalivet.com   •   mob 073-73 924 73
LOG IN Kom in och besök
SUNDA SHOPPENgo to
Effektiva kosttillskott & hudvård
Mat Mental Medicin Miljö Mera « SNACKBAR » Hälsotest » Temadagar »  
  Matschema Motion Missbruk Money Media « Mejlinglista » BMI-tabell » Länkar »

Aktuellt

OS med FitLine ger många medaljer!
I vinterolympiaden deltar över 100 idrottare från främst Tyskland och Österrike, som använder FitLine kosttillskott. Produkterna är givetvis dopingfria.
Av dessa deltagare får en betydande andel medaljer.
OS

En bir hälsa

SAUNA FANTAST »
Köp härliga
björkruskor till bastun även under vintern!MÄSSOR & EVENT
Diverse: Exponytt.se
Nyttiga länkar:
Hälsoframjandet Sth
Testfakta.seSunda temadagar
Hälsohändelser, kurser etc visas i kalendern i mittspalten. Klicka på dagen för detaljer.
Hela kalendern under
TEMADAGAR »

 

Blad

 

Välkommen till Sunda Livet!

Nyheter och aktuella evenemang finns på sajten
SundaLivet.wordpress.com

På denna sajt vill jag samla olika ämnen kring allt som har med sunt liv att göra. Här nedan helt kort om innehållet i menyn.
    Alla besökare är välkomna att bidra med allehanda material - nyheter, evenemang, länktips etc. Speciellt önskas artiklar och kommentarer från olika experter! Synpunkter, kommentarer, frågor etc läggs ut på Snackbaren.

KALENDER - HÄLSOHÄNDELSER - ÖVERSIKT »

Förutsättningen för hälsa
är att människan är i balans och fungerar väl, såväl fysiskt som psykiskt. För detta behöver kroppen rätta mängder av livsviktiga vitaminer, mineraler, enzymer, goda bakterier och fibrer. Varierande och regelbunden motion samt frisk luft är också helt nödvändiga.
    En intellektuell varelse behöver också positiv och varierande andlig stimulans - socialt umgänge, naturupplevelser och tex olika skapande och kulturella aktiviteter.

• Mat
I västvärlden finns tillgång till föda i överflöd - ja, till övergödning! Fetman har ökat enormt det senaste decenniet. Men dagens industriellt producerade mat är tyvärr ofta fattig på många näringsämnen. Dessutom kan de innehålla onyttiga tillsatser, onödiga sötningsmedel och raffinerade fetter. Det orsakar ofta olika hälsoproblem - trötthet, magbesvär, astma, allergier, höjt blodtryck, migrän, svag benstomme, värk i leder, övervikt etc.
    På andra håll på jorden svälter folk. Det kan bero på klimat, dålig kunskap om livsmedelsproduktion, politiska förhållanden som hindrar utveckling, fel ekonomiska intressen styr satsningar från livsmedel till annat. Osv...
    En hjälp att få ordning på matvanorna och vikten är att ha en vettig plan för måltiderna. Tallriksmodellen är visserligen en bra grund, men man bör också tänka på den tidsmässiga fördelningen av matintaget.
    Måltidsschema »
    BMI-tabell »

• Mental hälsa
Det psykiska tillståndet är egentligen grunden för ens välbefinnande. Är man deppig känns det tungt att sköta om kroppen. Stress och alla krav från omgivningen kräver mycket av psyket. Prestationsångest både i privatlivet och på arbetet blir ofta för mycket. Inte konstigt att så många behöver terapi av olika slag.
    Även kosten påverkar mentala tillstånd. Hjärnverksamheten består ju av signalsubstanser, hormoner, nervimpulser etc - allt behöver rätt sorts vitalämnen. Det är ett mycket komplicerat system som måste fungera utan störningar för att man ska känna sig harmonisk, glad och stark.
    Men hur man mår psykiskt är främst en fråga om ens egen inställning till livet i smått och stort. Och det styr man genom medvetenhet och vilja. Kanske inte helt lätt, men man kan träna!

Moral, etik och livsåskådning - en del av det mentala
En särskild egenskap hos människan är förmågan att tänka över och känna både sin egen person och andra individer samt den gemensamma livsmiljön. Därav följer att hon förväntas behandla sina medmänniskor väl och med respekt. Det innebär vidare att man inte heller ska orsaka skador i någons levnadsvillkor. Många människor baserar sina värderingar på någon religiös lära, men kanske inte alltid på ett djupare plan.
    Som vissa personer och till och med hela folkgrupper uppför sig undrar man ju om de har någon etisk tankeförmåga... Krig, våld, förtryck, överexploatering av naturresurser, spridning av gifter och droger etc är bevis på bristande etiska värderingar. Tyvärr är det vanligt att just olika religiösa grupper kommer i svåra konflikter med varandra.

• Motion
Människan är byggd för att röra på sig. Detta vet alla, men långt ifrån alla gör det tillräckligt. För människan är också bekväm av sig, och är man inte alldeles tvungen till något så vill man slippa lätt undan.
    Som samhället ser ut är det inte heller alldeles enkelt att få bra möjligheter till lustfylld motion. Trots att det egentligen finns gott om utbud, både i arrangerade former och fria. Man kanske rusar runt i sitt jobb eller mellan jobb, hem och andra fritidsaktiviteter. Men det skapar bara stress, och ofta rör man sig då på ett mindre lämpligt sätt, vilket istället för bättre hälsa skapar diverse skador.

• Medicin
När man inte mår bra är det vanligt att tillgripa medicinska lösningar. Det är förstås befogat att bota svåra sjukdomar. Men många besvär beror på annat - kostvanor, dålig motion, miljöfaktorer etc och även den egna inställningen till livet. Då fungerar det bäst med olika slags terapier för att ändra osunda vanor till goda.

• Missbruk
Allt kan missbrukas, dvs användas på ett skadligt sätt. Och man kan bli beroende av många saker som ger "tillfredställelse", som man då nyttjar i övermåttan. Oftast tänker man på tobak, alkohol och droger. Lika vanligt är att snaska, tröstäta, köpa prylar, spela, ha sex, snatta, slåss - ja, även träna!

• Miljö
Även om man själv försöker både äta och röra sig på ett sunt sätt, påverkas man mycket av yttre faktorer. Hela miljön omkring med avgaser, utsläpp från industrin, dålig luft och mögel i byggnader, gifter och tillsatser i livsmedel, passiv rökning. Och som nämndes en stressande samhällsstruktur. Åtminstone sin närmiljö kan man påverka till ganska stor del.

• Money, money ...
Pengar är också något man behöver ha en sund inställning till. Pengar är ett praktiskt medel i samhällslivet, kanske också ett nödvändigt "ont". Många vill ha mycket pengar, samtidigt är det allt fler som får ekonomiska problem. Ytterligare en stressfaktor alltså!
    Och återkomande finanskriser visar att osund penningjakt skapar bubblor som förr eller senare spricker, som medför svåra konsekvenser både för företag och privatpersoner, ja hela länder.
    Ett gammalt talesätt håller i alla tider: Rikedom skapas inte med stora inkomster utan små utgifter.

Summan av allt
Alla påfrestningar på kropp och själ bidrar till ökande ohälsa. Snart är den onda cirkeln igång och fortsätter allt snabbare. Nya rön visar att både miljö och livsstil också orsakar genetiska förändringar. Dessa faktorer påverkar oss alltså redan som foster! Dagens barn och unga är mycket mer utsatta än de tidigare generationerna.
    Läkekonsten och vetenskapen gör visserligen enorma framsteg, men oftast går det ut på att skapa mediciner för att dämpa enskilda symtom. När problemet i grunden består av en osund livsföring på flera plan, och också boten är att göra ändringar där. Samt att se helheten.
    Det krävs också radikala politiska beslut för att skapa ett samhälle som främjar sunda vanor. På alla nivåer: för individen, i arbetslivet, lokalt, i hela landet - ja globalt!

Visioner ...
Som väl är finns många krafter i rörelse för att förändra och vrida utvecklingen mot en hälsosam riktning. Medvetenheten och kunskapen bland människor ökar. Det finns många miljöorganisationer, både lokala och globala som arbetar hårt för att påverka de politiska makthavarna och deras väljare.
    Frågan är hur snabbt man hinner få resultat. På många områden är läget redan mycket kritiskt!
    Hur kan du bidra? Vill du? Åter ett talesätt: Många små droppar bildar ett stort hav.

Kosttillskott
Kan vara nödvändiga, när den vanliga maten inte räcker för att tillfredställa kroppens alla behov av näring och vitalämnen.
    Jag vill erbjuda dig verksamma kosttillskott som innehåller just alla nödvändiga ämnen. Med dem ökar ditt välbefinnande och höjs din prestationsförmåga. Behöver du gå ner i vikt, finns det också effektiva produkter.
    Produkterna är framställda med patenterad teknik för att effektivt och snabbt upptas av kroppen. De har mycket lågt glykemiskt index och belastning. De är godkända av Olympiska Kommittén och kan användas av tävlingsidrottare.
   Jag och min familj använder dessa medel själv och vet av egen erfarenhet att de har effekt.

LOG IN

Besök min
Sunda Shop och se ett urval - fler finns! Kontakta mig så berättar jag mer och ger råd.

SUNDA SHOPPEN 
Kosttillskott och
hudvårdsmedel

Gör ett hälsotest!
Skicka in den så får du personliga råd för bättre hälsa. Efter att ha provat produkterna kan du göra en utvärdering. Är du inte nöjd kan du återlämna produkterna inom en månad.
Hör gärna av dig med frågor!
 Hälsotest formulär & produktinfo

 

Eila
Eila Seel, hälsoombud

Mejlinglista »
Anmäl dig så får du ett "hälsobrev" när något intressant är på gång!

SHOP »
- här hittar du effektiva kosttillskott av hög kvalitet för alla åldrar och persontyper. Dessa välsmakande produkter fyller hela kroppens behov. Kom in och titta!

SNACKBAREN »
är samlingsplatsen för synpunkter, fakta, frågor & svar, idéer etc.
    Mejla bara så lägger jag ut det, eventuellt med redigering, men utan censur.
Använda gärna signatur, men lämna också dina riktiga uppgifter. Ännu finns ingen automatiskt fungerande insändarsida, så det kan dröja innan inläggen publiceras.

 

FÖREDRAG
om näring och hälsa

hålls på olika platser i Stockholmsområdet. Du är välkommen att bekanta dig med kosttillskott och provsmaka. Ta med familjen och vänner.
    Du kan också samla dina vänner hemma hos dig, på jobbet eller föreningen så kommer jag och presenterar produkterna - du får provision på försäljninen.
   Hör av dig och boka en tid som passar!

Business akademier & hälsokurser
med våra experter hålls på flera orter i Sverige. Regelbundna träffar med mer omfattande info kring olika hälsoteman: kosttillskott, viktkontroll, businessmöjligheter etc.
Se i kalendern!
Intresseanmälan till mig.
Välkomna!

 

Bästa köpet för hela hälsan för alla åldrar!
CELLENERGI SET
ABONNEMANG

även familjepaket

BEAUTY LINE »
En serie hudvårdsprodukter av mycket hög kvalitet.

PARTNERS

SAUNA FANTAST .com
Allt om sund bastukultur.
Björkruskor och slöjdprodukter.


ANNIE SEEL .com
- Rallyprinsessan -
"Ingen minns en fegis"
Föredrag om att våga skapa sin egen väg.
Mental coaching.

ANNIEs BLOG
om rallyäventyr


Arnalids.se
Stockholm

 

« Sidans topp

Webmaster    EKS-grafia.com    Webdesign SHOP »