SUNDA LIVET .com Sauna Fantast .com
info @ SundaLivet.com info @ SaunaFantast.com

Välkommen till SNACKBAREN

Här finns utrymme för diskussioner kring allt som har anknytning till sunt liv.
För närvarande finns ingen automatisk funktion för inlägg. Men mejla ditt ärende så läggs den in inom några dagar.

Försök att precisera ämnet noga, så har läsarna lättare att hitta och kan också hänvisa rätt när de kommenterar. Vid kommentarer på tidigare inlägg ska originalets datum, namn och rubrik anges.
Långa inlägg kan behöva förkortas av redaktionen. Om artikeln är av stort allmänt intresse kan den publiceras på annan sida på sajten!

Må väl!!!
Hälsar Sunda Eila & Sauna Spiritess

 

• Rubriker
Tips / Info / Nyhet
Fråga-Svar till NN
Kommentar
Egen story
(lägg till ämne)

• Kategorier
Hälsa allmänt
Mat / Motion / Mental Medicin / Missbruk / Miljö / Money
Kosttillskott / Skönhet
Sauna-Bastu / Spa
Etc...

Penna

 

• Insändardata
namn + ev alias
ort, land
e-post
ev webbsajt

E-post visas inte vid inlägget, inte heller riktiga namn om man vill använda alias.
Webbsajt visas utan länkning.

Vill du få kontakt med någon skribent kan vi skicka ditt meddelande till berörd person, så den kan svara dig.

   
Avsändare - Datum Rubrik - Kategori
Sunda Eila &
Sauna Spiritess
Täby

2009-09-25
Sunda Livet .com
SaunaFantast .com
HÄLS-ning (!) till alla besökare
Välkommen med allehanda synpunkter, frågor, tips, idéer till detta forum. Ordet är fritt - men var sakliga även vid kritiska åsikter.
« Sidans topp Inlägg nummer: 17-11
Avsändare - Datum Rubrik - Kategori

Inger & Lasse, Täby
2009-11-28

#17

Hållbara björkruskor / Bastu
Vi köpte ett par björkruskor i somras. De har hållit i många sköna bastubad. Nu är det dags att köpa nya till julen!

Eva L, Töreboda
2009-10-18

#16

Verkligen effektiv Beauty Line / Skönhet
Redan efter två veckor var det ett synbart resultat som både jag och min familj såg. Jag hade fått tajtare porer, huden är mer klar, mjuk och smidig. Ett resultat som både syns och känns.

Hjördis E, Stockholm
2009-09-20

#15

Hudvård med Beauty Line / Skönhet
Efter 25 års yrkeserfarenhet som Hudterapeut/Dermopat har jag aldrig uppnått sådana otroliga resultat på endast fem veckor som med dessa egenvårdsprodukter. Huden har fått en cirkulationsökning och en fin fuktbalans, känns mjuk och behaglig med hälsosam lyster och mindre rynkor.

Lisa P, Finland
2009-05-25

#14

Kilona rasar med FitLine / Kost
Har gått ner 7 kg på bara några veckor. Byxorna fladdrar och glider ner. Är pigg som en mört redan kl 4 på morgonen, och orkar jobba till kvällen. Härlig känsla!

Erik T, Djursholm
2009-04-09

#13

Effektiv bantning med FitLine / Kost
Jag är 59 år och har haft ett antal extra kilon. Jag började med FitLine konceptet 18 mars och har nu gått ner över 12 kg, på bara 3 veckor!!! Jag kommer mot mitt mål minus 14 kg mycket fortare än planerat.

Jörgen, Sandviken
2009-03-31

#12

Till The Hot Sisters (i öknen resp bastun)
Tja Syrran! Hoppas allt är bra med Annie o dig, saknar Er ;-)
Hoppas att vi ses till sommaren.
Med vänlig hälsning, Jörgen

Cecilia, Vallentuna
2009-03-05

#11

Nyfiken på Fitline produkterna / Kost
Jag har lite frågor och funderingar. Idag äter jag några kosttillskott Omega 3, CLA, 7-keto, kalcium pyruvat och Mivitotal plus. Ärligt talat vet jag inte om de fungerar.  Jag tycker att jag serverar min familj bra mat med mycket frukt och grönt, försöker köpa ekologiskt så långt det är möljigt och lagar det mesta från scratch, har blivit lite rädd för alla tillsatser odyl som jag läst om, det är bara i undantagsfall det blir halvfabrikat. Trots detta känner jag mig ofta trött, har lite ont här och där och känner mig sur och uppblåst i magen till och från, har fått finnar och blemmor i ansiktet (det har jag aldrig haft förut). Kan de här produkterna hjälpa? Vad rekommenderar du? Ska jag prova Optimal set?

Sunda Eila svarar:
Hudproblem brukar bli avhjälpta med Fitline, jag vet flera kunder. Ofta beror sådant, liksom allergier, på dåligt fungerande ämnesomsättning, och Fitline är gjorda just för att kroppen ska komma i balans. Yoghurten är särskilt effektiv att få magen i ordning. Och kan användas som hudkräm!
Du beskriver också att du har ont lite varstans. Om det är någon sorts ledvärk (reumatism eller artros mm) har jag ett mycket effektivt medel för det! Jag använder det själv (liksom de övriga produkterna) och skulle knappt kunna gå annars. Det heter Ledhälsa, finns ännu inte i Sverige, men vi köper i Finland eller beställer från Tyskland.
Välkommen igen!

« Sidans topp Inlägg nummer: 10-1
Avsändare - Datum Rubrik - Kategori

"Sauna-ambassadör" Marko
2008-12-17
sauna.hietaharju.se

#10

Svar till Katja 2008-12-16: Kläder i bastu / Bastu
Jag har hittat just det på en finsk websida där det framkommer att klor har låg kokpunkt, så när man tar in badbyxor indränkta i klorvatten in i bastun så kommer kloret förångas och ge andningssvårigheter för vissa, speciellt astmatiker.
I Finland brukar man i offentliga bastun använda lavduk (på finska pefletti) som är gjord av tjockt papper.

Katja
2008-12-16

#9

Fråga: Kläder i bastu? / Bastu
Här borde jag nog hitta svar! Jag är snart färdig med min badmästarutbildning men har ingen aning om varför badgäster förbjuds att sitta i bastun med badkläder. Gör blöta badkläder skada på människor eller basturum?
Tack för hjälpen

Tor Anders Aune,
President Badstuforbundet i Norge

2008-07-17
Badstuforbundet.no

#8

Saunakultur i Norge / Bastu
Hei Saunavenn !
Vi har etablert Badstuforbundet i Norge, og har akkurat lagt ut vår hjemmeside: wwwBadstuforbundet.no.
Jeg har med stor interesse vært inne på hjemmesiden Saunafantast.com. Er det mulig å få legge inn din artikkel (med kildehenvisning og oversatt) om binding av basturuska (norsk: badelimer) på vår hjemmeside?
Med vennlig hilsen / Tor Anders

Saunaspiritess svarar:
Hej alla glada norska piger & gutter!
Mycket kul att höra av er, och att ni nu har ett bastuförbund. Hoppas att vi kommer att ha mer kontakt framöver med infoutbyte, kanske även gemensamma aktiviteter.
Jo, ni kan använda material från min sajt, såväl om ruska och annat. Förutom uppgift om källa ange också LÄNK till Saunafantast.com! 

Lennart, Malmö
2007-11-25

#7

Fina björkruskor / Bastu
Tack för basturuskorna jag köpte. Jag tog med dem till vänner i Japan. Vilken bra och ovanlig present, tyckte de!

Markus, Tyskland
Finalist i Svenska Bastu-masterskapet 2003
2007-11-14

#6

Dricka vatten. Infrabastu / Bastu
Har ni hort detta!? Haromveckan fick jag hora en ny asikt har i Tyskland: Att man inte ska dricka nat under bastubadet! Forklaringen ar att vattnet, for att ersatta vattnet i blodet som svettas ut, da tas fran mag/tarm-kanal istallet for fran kroppens ovriga vavnader. Da uteblir alltsa den rensande verkan som tyskarna vill at. Stammer detta??? Surfar man pa svenska hittar man bara rekommendationen att dricka mycket vatten.
Infra-sauna later som en mikro! Huga, funkar för frysmat men sin egen kropp??? Brr... Ser fram emot en sagning! ;)

Sauna Spiritess svarar:
Jag har inte hört sånt här förut, och tycker också att det verkar helgalet! Annars brukar tyskarna vara kunniga på medicin, vetenskap och forskning.
Jag är ingen läkare, men vad jag förstår är det inte i första hand vatten från blodet som försvinner vid svettning, utan vatten från just svettkörtlar och sedan kroppscellerna. Hur som helst måste man återställa vätskebalansen genom att dricka mycket, annars blir man dålig. Det spelar ingen roll hur vätskebristen uppstår. Dock om vätskförlusten är mycket stor och måste ersättas av stora mängder vatten, måste man också ersätta saltet som försvinner med svetten. Det är sällan ett problem, eftersom vi brukar få i oss en massa salt via maten - faktiskt ofta för mycket, vilket inte är hälsosamt heller. Rensningseffekten av svettning är väl mest att med svetten följer en del slaggprodukter och gifter. Men mest smuts i hudens porer kommer ut. Bastande ökar också cirkulationen och därmed ämnesomsättningen. En inre rensning (tarm och andra inre organ) uppnås med andra metoder, som fasta eller specialdiet. Med sunda matvanor bör det inte ens uppstå större problem.
Jag har inte så mycket övers för infraröd bastu, verkar inte ge rätt stimulans. Känner till en salong som installerat sådan och tycker den är skön att sitta i.
Varma hälsningar!

Andreas, Kallhäll
2007-09-11

#5

Ork med nattjobb via FitLine / Kost
Är 59 år och har länge jobbat 3-skift, dvs även långa nätter var 4e helvecka. Det tär rejält på krafterna trots sunda vanor. Nu med Fitline klarar jag det bättre - håller nog ut till pensionen.

Mario 20 år, Täby
2007-05-29

#4

Allergin borta med FitLine / Kost
Har lidit av astma och allergi så länge jag minns. Jag började med FitLine för ca 4 månader sedan. Det tog inte länge förrän astmabesvären försvann. En oväntad bieffekt märkte jag nyligen: all ful akne i ansiktet hade också försvunnit! Jag är så snygg!!!

Benke, Göteborg
2006-10-23

#3

Vilken hot sajt! / Bastu
Tur att jag hittade er. Det finns så mycket intressant att läsa och nytt att lära. Och trivsam "sajt-miljö". Jättekul med kalendariet också!
Varma hälsningar till dig Sauna Spiritess

Kristina 55 år, Täby
2006-08-19

#2

FitLine / Kost
Har varit rätt skeptisk mot kosttillskott förut, har alltid varit frisk. Men en vänninna bad mig prova FitLine. Själv märkte jag inte så mycket i början, men närstående personer undrade på skoj om jag tog droger för jag var så energisk. Faktiskt, jag vaknade numera tidigt (varit alltid morgontrött), och allt sötsug var borta. Senare började naglarna växa, håret lossnade inte längre vid kamning. Efter några månader upptäckte jag att 5 kg hade försvunnit, på köpet så att säga. Provade sedan medel mot artros, och det hjälper också. Mår toppen!

Ville, Tampere
2006-04-17

#1

Resor i Baltikum / Sauna
Vi är ett gäng bastudårar som brukar åka runt i baltiska länder och kolla deras bastukultur, bla rökbastur. Intressanta platser, ibland äventyrliga händelser. Senast var vi i Aunus, nästa resa blir till Mari bortom Volga.
Morjens från alla här, vi hörs & ses igen.

« Sidans topp    

SUNDALIVET.com     « Partners »     SAUNAFANTAST.com